on декември 11, 2012 by admin in Тенденции, новини, случаи, Comments (0)

Психологическо консултиране при проблеми с хазарта

 

КАКВО Е КОНСУЛТИРАНЕ

Консултирането е място, където Вие можете да говорите за това, което се случва в живота Ви без да бъдете осъждан. Това място е безопасно и лично. Професионалистът  е обучен да работи точно с такива проблеми и да разбира трудностите, които преживявате в момента. Вие, заедно с него, решавате, колко често ще търсите помощ и на какви теми ще разговаряте

Не е срамно да потърсиш помощ, това е първата крачка да си възвърнеш контрола над проблемите с хазарта, както и над други проблеми.

 

КАК БИ МИ ПОМИГНАЛО КОНСУЛТИРАНЕТО

Хората често си задават въпроса дали ще трябва да преустановят заниманията си с хазарт, ако започнат консултиране. Вашият консултант няма да Ви претиска да направите промени преди да сте говтов за това.

Хазарта засяга хората  и тяхните семейства по различен начин и Вашият консултант ще Ви даде информация за това. Той ще Ви помогне да видите опциите и Вие ще вземете решение, кое е добра за Вас и кое не. Това може да включва временно прекъсване с хазарта. Някои знаят точно какво действие искат да предприемат, докато други- не са сигурни. При всички случаи временно прекъсване на заниманията с хазарт е добро.Тогава Вие бихте могли да помислите как заниманията Ви с  хазарта Ви се отразяват, и как можете да го поставите под свой контрол. Вашият консултант може да Ви предложи други източници на подкрепа  напр.– групова работа…

Консултирането е процес на научаване. С новата информация, Вие можете да вземете по- правилни/ добри решения. Консултантите могат да Ви помогнат да решите Вашите главни проблеми. Те могат да Ви помогнат да научите как да оздравите финансовото си положение, да се научите да се справяте със стреса и други проблеми, да откриете, какво друго бихте могли да правите през свободното си време, да заздравите семейните си отношения и да възстановите доврието между Вас и партньора Ви.

Консултирането може да Ви помогне да:

–         имате контрол над заниманията Ви с хазарт

–         да сложите финансите си във ред

–         да оздравите семейните си отношения

–         да се справяте с Вашия импулс  да играете хазарт

–         да балансирате живота си

–         да се справяте с други житейски проблеми

–         да предотвратите потъването Ви обратно в тези проблеми

 

КОНТРОЛ НАД ЗАНИМЯНИЯТА  ВИ С ХАЗАРТ

Някои хора не искат да спрат да се занимават с хазарт. Те искат само това да става по по-безобиден и не вредящ начин. Други искат напълно да спрат.

Консултирането ще Ви помогне да постигнете Вашата лична цел. Ще се научите да контролирате  заниманията Ви с хазарт като идентифицирате  нещата, които Ви карат да се занимавате с хазарт. Ако знаете и разпознавате предупредителните знаци, Вие ще предприемете и съответните действия. Тези неща могат да включват:

– наличието на пари ( деня на заплатата)

– когато се чувствате отегчен, неспокоен, ядосан, депресиран или самотен

– парични проблеми или нарастващи задължение

– злоупотреба с алкохол или взимане на наркотици

– четенето на спортната страница във вестника или секцията с борсовата информация

– преминаването покрай места, където се играе хазарт

– редовно време за игра на хазарт ( напр. всяка петък вечер Вие посещавате бинго зала)

Няма коментари

Вашият коментар

XHTML: Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>